فاطمه کریمی در سایت اصفهان زیبا نوشت: «هرچند که در سال ۸۸ با درپیش‌گرفتن تدابیری جلوی فروش صنایع‌ دستی تقلبی در اماکن تاریخی اصفهان مانند میدان نقش‌جهان گرفته شد؛ ولی باتوجه‌به شرایط اقتصادی و ارزان‌تر بودن صنایع‌دستی تقلبی نسبت به صنایع‌دستی اصلی، مردم به‌ناچار صنایع‌دستی تقلبی را برای خرید ترجیح می‌دهند.

ازاین‌رو دولت با حمایت و ارائه یک برنامه پنج‌ساله و راهکارهای حل مشکلات هنرمندان این صنف باید این کسب‌وکار را رونق دهد چرا که صنایع‌دستی جزو صنایعی است که هم آسیب‌هایی مانند آلودگی محیط‌زیست ندارد و هم باعث اشتغال‌زایی و ارزآوری بیشتری هم می‌شود.

در این باره رئیس اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان به اصفهان زیبا گفت: من اگر بگویم اصلاً صنایع‌ دستی تقلبی وجود ندارد، اشتباه است؛ اما خوشبختانه در سال ۸۸ دوستان ما یک مصوبه‌ای را از دولت وقت آقای احمدی‌نژاد گرفتند مبنی برنفروختن اجناس خارجی و تقلبی در مراکز تاریخی اصفهان مانند میدان نقش‌جهان و اطراف آن.

در آن زمان اتحادیه صنایع‌دستی در این قضیه ورود پیدا کرده تقریباً نزدیک ۹۵ درصد از اجناس ساخت خارجی جمع‌آوری شد و به سبب تلاش‌های آن زمان، اکنون دیگر جنس صنایع‌دستی هندی در بازار نداریم، البته متأسفانه این حمایت ادامه پیدا نکرد.

مجدالدین تاج افزود: عده‌ای وقتی متوجه شدند در اصفهان و مراکز تاریخی در مورد فروش صنایع‌ دستی تقلبی سخت‌گیری می‌شود، تصمیم گرفتند آن‌ها را در شهرهای اطراف اصفهان تولید کنند و بفروشند، چراکه متأسفانه حوزه اختیارات اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان محدود به شهرستان اصفهان می‌شود.

او افزود: البته در آن زمان مجموعهٔ بازرسی اتاق اصناف، صنعت معدن تجارت، اتحادیه صنایع دستی اتاق اصناف و غیره بسیار تلاش کردند و دست در دست هم دادند تا این اتفاق نیفتد. شاید اگر آن سخت‌گیری‌ها در سال ۸۸ و چند سال بعد از آن رقم نمی‌خورد، الان میدان نقش‌جهان پر از جنس چینی و هندی و تقلبی بود. خوشبختانه نتیجه آن جلوگیری‌ها و سخت‌گیری‌ها این شد که کارگاه‌های صنایع دستیدوباره رونق پیدا کردند و فعال شدند و خیل عظیمی از هنرمندان صنایع‌دستی که از این کار خارج شده بودند، دوباره به این کار ورود پیدا کردند.

ارزانی به چه قیمت؟

تاج خاطرنشان کرد: البته در شهرهای اطراف و مکان‌های مختلف دیگر صنایع دستی تقلبی در بازار وجود دارد و به فروش می‌رسد و آن هم ممکن است به دلیل شرایط اقتصادی مردم یا بعضی از اداره‌ها و شرکت‌هایی است که می‌خواهند برای مثال برای کارکنانشان هدیه ارزان قیمتی را خرید کنند، ولی اگر بدانند صنایع‌دستی اصل مانند هنر قلم‌زنی، هنر میناکاری با چه زحمتی ساخته می‌شود و چقدر ارزشمند است و به همین دلیل گران‌قیمت هستند استقبال از آن‌ها نیز افزایش می‌یابد و درواقع با ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار تومان نمی‌توان صنایع‌دستی اصل که بسیار زیبا و قابل‌توجه باشد را خرید؛ چون کار دست هم زحمت فراوانی دارد و هم مواد اولیهٔ آن نیز گران‌قیمت است.

او ادامه داد: اگر دولت حمایت کند و در کنار صنایع‌دستی باشد، به شما قول می‌دهم که صنایع‌دستی تحول‌گرا هستند و می‌توانند ما را به مسیر درست اقتصادی که همان اقتصاد سبز هست برساند؛ چون این حرفه هیچ آلایندگی ندارد و حافظ محیط‌زیست نیز هست.

او در ادامه گفت: آسیب‌هایی که صنعت به اصفهان می‌زند به‌خصوص در حوزه سلامتی و بیماری‌هایی که ما متأسفانه از لحاظ آماری در صدر هستیم بسیار زیاد است؛ ولی حوزه صنایع‌دستی نه‌تنها این آسیب‌ها را ندارد بلکه می‌تواند اشتغال‌زایی کندو ما را به درآمد پایدار نیز برساند.

او با اشاره به اینکه حوزه صنایع‌ دستی هیچ تحریمی ندارد خاطرنشان کرد: ایران در حوزه صنایع‌دستی تحریم نیست یعنی شاید در دنیا یکی از حوزه‌هایی که هیچ‌گونه تحریمی روی آن اعمال نشده در حوزه صنایع‌دستی هست.

او با اشاره دوباره به حمایت دولت از صنایع دستی بیان کرد: الان بحث بیمه هنرمندان صنایع دستی واقعاً خیلی مهم هست، بحث مباحث مالیاتی خیلی مهم هست، البته فعلاً طبق ماده ۱۴۲ قانون نظام مالیات‌ها، تولیدکننده صنایع‌دستی از پرداخت هرگونه مالیات معاف است.

اما متأسفانه هم به‌صورت رندوم مالیات پرداخت می‌کنند که البته این تخلف به‌حساب می‌آید و هم ارزش افزوده باید پرداخت کنند و گرفتاری جدیدی برای تولیدکننده ایجاد شده است که باید اثبات کنند صنایع‌دستی آن‌ها از ارزش افزوده معاف هست و یا اثبات کنند که اصلاً هنوز صنف صنایع‌ دستی مکلف نشده است برای اینکه پرونده ارزش افزوده درست کند؛ ولی برای عده‌ای از تولیدکنندگان این حوزه محاسبه شده است.

او با اشاره به مشکلات هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع‌دستی بیان کرد: متأسفانه چندین سال است که بیمه هنرمندان صنایع‌دستی قطع شده است و امسال دوباره همان کسانی که ده الی پانزده سال پیش تحت پوشش بیمه و حمایت دولت بودند و کمک‌های دولتی داشتند، امسال متأسفانه خیلی از آن حمایت‌های دولتی را از آن‌ها برداشتند.

نبود بازار برای فروش صنایع دستی

او گفت: علاوه بر این مشکلات و حمایت‌نکردن دولت، بازار فروشی هم برای ارائه محصولات صنایع‌دستی وجود ندارد یا بسیار اندک است و این باعث می‌شود که دوباره تمام هنرمندان ما از این شغل خارج شوند برای تأمین امور معیشتی خود به مشاغل دیگر مانند اسنپ و غیره روی آورد.

تاج با ابراز تأسف به وضع کنونی صنایع‌دستی تأکید کرد: واقعاً این ظرفیت حیف است و ما باید تمام تلاش خود را بکنیم که ان‌شاءالله بتوانیم آن را حفظ بکنیم و به دست آیندگان بسپاریم. وقتی ما می‌توانیم از صنایع‌دستی ارزش افزوده و درآمد زیادی به دست آوریم، چه اشکال دارد در این حوزه نیز سرمایه‌گذاری شود.

او با ارائه راه‌حل برای مشکلات این حوزه اظهارنظر کرد: می‌توان برای حل این مشکلات برنامه پنج‌ساله تبیین کرد، ما راهکارهای بسیاری داریم که می‌توانیم در اختیار دولت قرار دهیم و مشورت دهیم و با یک برنامه پنج‌سالهٔ حمایتی خوب، می‌توانیم صنایع‌دستی را به اوج برسانیم. وقتی صنایع‌دستی به نتیجه رسید می‌توان از مالیاتی و درآمد به‌دست‌آمده، تمام هزینه‌هایی که پرداخت شده بود را جبران کنیم.

او ادامه داد: اما متأسفانه در حال حاضر از لحاظ اقتصادی شرایط صنایع دستی شرایط خوب و مناسبی نیست و امیدوار هستیم که حداقل در روزها و سال‌های آینده اتفاقات خوبی با دولت محترم برای هنرمندان صنایع‌دستی رقم بخورد.»

انتهای پیام



نیازمندی های اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *