مدیر مخابرات منطقه کرمانشاه گفت: توسعه شبکه فیبر نوری خانگی یکی از راهکارهای مؤثر برای کاهش فشار بر شبکه همراه و افزایش پایداری اینترنت در مناطق پرمصرف است.

به گزارش سایت طلوع کرمانشاه، «با وجود گسترش زیرساخت‌های مخابراتی و حرکت کشور به سوی دیجیتالی شدن همچنان در برخی نقاط، واژه‌ای آشنا و ناامیدکننده ذهن مردم را درگیر کرده است؛ «نقطه کور». عبارتی که دیگر تنها یک اصطلاح فنی نیست، بلکه به بخشی از دغدغه‌های روزمره مردم در مناطق مختلف تبدیل شده است.

در دنیایی که ارتباطات، پایه بسیاری از خدمات، امنیت، آموزش و حتی معاش مردم شده است، نبود آنتن‌دهی در نقاط پرجمعیت و یا حتی روستاهای فعال و پررفت‌وآمد، نه تنها یک نقیصه زیرساختی بلکه مانعی جدی در مسیر توسعه پایدار محسوب می‌شود.

مسئله‌ای که با وجود تمام تلاش‌های صورت‌گرفته در بخش مخابراتی، همچنان در بسیاری از جاده‌ها، مناطق روستایی و حتی برخی محلات شهری کرمانشاه، مردم را با چالش مواجه کرده است.

در این راستا حمیدرضا امیری، مدیر مخابرات منطقه کرمانشاه از ابعاد این مسئله و برنامه‌های در دست اقدام برای بهبود آن سخن گفت.

امیری با اشاره به فرآیند خصوصی‌سازی شرکت مخابرات ایران، وظایف تفکیک‌شده میان شرکت مخابرات و اپراتورهای همراه را این‌گونه، توضیح داد: پس از خصوصی‌سازی، وظیفه توسعه و تقویت پوشش تلفن همراه در جاده‌های بین فرمانداری‌ها، بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها به عهده همراه اول گذاشته شده است.

او افزود: خوشبختانه در بخش جاده‌های اصلی بین‌شهری، مشکل خاصی نداریم و طبق استانداردهای رگولاتوری، اگر فاصله گپ کمتر از ۲۰۰ متر باشد، تذکر دریافت می‌کنیم و موظف به ایجاد سایت یا رفع مشکل هستیم.

مدیر مخابرات منطقه کرمانشاه تأکید کرد: مشکل اصلی در جاده‌های فرعی، مناطق روستایی و برخی نقاط کم‌برخوردار است؛ مناطقی که تأمین زیرساخت‌های مخابراتی آنها بر عهده دولت قرار دارد.

او افزود: در این حوزه، تأمین منابع مالی از محل اعتبارات دولتی یا صندوق خدمات عمومی اجباری انجام می‌شود. استان کرمانشاه همواره از استان‌های پیشرو در توسعه موبایل روستایی بوده و اکنون نیز پروژه‌های زیادی در دست اقدام داریم، البته اولویت با روستاهای بالای ۲۰ خانوار است.

چرا اینترنت گاهی فرار می‌کند؟

یکی دیگر از دغدغه‌های رایج مردم، ناپایداری سرعت و کیفیت اینترنت همراه در برخی نقاط شهری و روستایی است.

سوالی که بسیاری از شهروندان دارند این است که چرا باید برای اینترنتی که در یک لحظه ۴G است و لحظه‌ای بعد به «E» تقلیل می‌یابد، هزینه پرداخت کنند.

مدیر مخابرات منطقه کرمانشاه این موضوع را این‌گونه تحلیل می‌کند: مسائلی مانند تراکم جمعیت، برج‌های مرتفع، وجود موانع در مسیر امواج، و حتی طراحی سایت‌ها بر اساس نیاز گذشته، موجب کاهش کیفیت سیگنال در برخی نقاط می‌شود. وقتی یک برج جدید ساخته می‌شود و جلوی مسیر امواج قرار می‌گیرد، عملاً آن منطقه از دریافت سیگنال خوب محروم می‌ماند.

به گفته امیری، توسعه شبکه فیبر نوری خانگی (FTTH) یکی از راهکارهای مؤثر برای کاهش فشار بر شبکه همراه و افزایش پایداری اینترنت در مناطق پرمصرف است.

او افزود: با گسترش فیبر نوری، کاربران در منازل دیگر نیاز کمتری به اینترنت موبایل خواهند داشت و این به بهبود کیفیت در شبکه همراه کمک می‌کند.

امیری خاطرنشان کرد: در برخی مناطق خاص کرمانشاه مانند محدوده شمالی شهر که فرودگاه قرار دارد، نیز محدودیت‌هایی جدی برای احداث دکل‌های مخابراتی وجود دارد، در برخی نقاط مجبور شدیم سایت‌ها را به خاطر محدوده پروازی فرودگاه جمع‌آوری یا ارتفاع آنها را کاهش دهیم.

هرچند مردم آن مناطق به حق خواستار کیفیت بهتر هستند، اما محدودیت‌های پروازی در این تصمیم‌گیری مؤثر است.

او در پایان، تأکید کرد: با وجود تمام تلاش‌ها، پاسخ به تمام نیازهای ارتباطی مردم در مدت‌زمان کوتاه ممکن نیست، اما پروژه‌ای وسیع و جدی برای رفع این مشکلات در دست اجراست.»

انتهای پیام



نیازمندی های اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *