

شعارهای فرهنگی هفته نکوداشت اصفهان دستمایه نقدهایی در فضای رسانه ای اصفهان شده که عصر اصفهان نیز به آن پرداخته است.
به گزارش سایت عصر اصفهان، «در انتخاب ادبیات شعاری برای تبلیغ فرهنگی هفته نکوداشت بعضاً از عباراتی عامیانه و محاورهای در زبان فارسی بهره گرفته شده که معمولاً برای ابراز علاقه و محبت و نزدیکی بیشتر با مردم اصفهان است؛ اما این لحن بهظاهر جذاب و صمیمی برای یک رویداد فرهنگی در سطح شهر تاریخی مانند اصفهان، ممکن است بیش از حد ساده یا غیررسمی تلقی شود. شهری که به «نصف جهان» معروف است و میراث جهانی یونسکو را در خود جایداده، انتظار میرود حتی در انتخاب شعارهایش نیز به عمق تاریخی، فرهنگی یا هنریاش توجه بیشتری صورت بگیرد.
اصفهان نهتنها بهخاطر بناهای تاریخی مثل میدان نقشجهان یا سیوسهپل، بلکه به دلیل صنایعدستی، موسیقی سنتی، ادبیات، و حتی هویت طبیعیاش (زایندهرود) شناخته میشود. شعارهایی نظیر «اصفهان دورت بگردم» به هیچیک از این جنبهها اشاره مستقیمی ندارد و بیشتر حس نوستالژیک یا عاطفی عمومی را منتقل میکند. این موضوع میتواند باعث شود که شعار، نماینده شایستهای برای تنوع و غنای فرهنگی شهر نباشد.
اگر به مقایسه بپردازیم برخی شهرهای دیگر در ایران یا جهان از شعارهایی استفاده میکنند که هویت فرهنگی یا ویژگیهای خاص آنها را برجسته میکند. برای مثال، شعارهایی مثل «یزد، شهر بادگیرها» یا «شیراز، شهر شعر و گل» مستقیماً به ویژگیهای بارز این شهرها اشاره دارند. در مقایسه، اما شعارهایی که امسال در هفته فرهنگی استفاده شد فاقد این نوع اشاره خاص و هویتساز بودند.
بههرحال درست است برخی از شعارهای فرهنگی به دلیل سادگی و عامهپسند بودن، ممکن است برای جذب مخاطبان عام، بهویژه نسل جوان یا گردشگران داخلی، انتخاب شده باشند. اما این انتخاب میتواند برای مخاطبان فرهنگی یا گردشگران بینالمللی که به دنبال عمق بیشتری هستند، چندان اثرگذار نباشد و اصفهان را باید از نمای بیرونی هم مورد توجه قرارداد
ابعاد چندگانه هویت اصفهان، از معماری و هنر گرفته تا تاریخ و طبیعت، را باید برای بازتاب فرهنگی مدنظر قرار دهیم تا جهانشمولی شهر را نشان دهیم.
فقدان عمق و عدم انعکاس کامل هویت فرهنگی اصفهان در سالهای اخیر، اکثر انتظارات فرهنگی در این شهر را مرتفع نساخته است و به نظر میرسد شهرداری اصفهان برای این مهم راه طولانیتری را در پیش دارد…»
انتهای پیام