سرویس سیاسی انصاف نیوز: علی عباسپور تهرانی‌فرد و سیدجمال هادیان، از کاندیداهای میانه‌رو در انتخابات مجلس در گفت‌وگو با دو منتقد دیدگاه‌های خود را درباره‌ی انتخابات و جایگاه مجلس مطرح کردند.

آقایان عباسپور و هادیان در این گفت‌وگو که به میزبانی انصاف نیوز برگزار شد، با انتقاد از افول جایگاه مجلس در ساختار تصمیم‌گیری کشور تاکید کردند که باید مجلس را به راس امور بازگردانیم.

علی عباسپور درباره‌ی نحوه‌ی چینش فهرست میانه‌روها در انتخابات مجلس که «لیست صدای ملت» مشهور شده گفت: در مجلس هشتم آقای مطهری، بنده و تعدادی از دوستان با رئیس‌جمهور وقت تقابل زیادی داشتیم و حرکات و نظراتش مورد قبول ما نبود.

به گفته‌ی او، مجلس آن دوره عکس‌العملی به اقدامات خلاف قانون دولت وقت نداشت اما ما طرح سوال از رئیس جمهور را دستور کار قرار دادیم. اصولگرایان به همین خاطر ما را در لیست انتخابات مجلس نهم قرار نداند. در آن انتخابات، آقای مطهری و بنده و دوست دیگری «صدای ملت» را راه انداختیم.

عباسپور درباره‌ی افراد حاضر در «صدای ملت» گفت: این افراد مشی مستقل دارند و کاری به به اصلاح طلب و اصولگرا ندارند. ویژگی آنها شجاعت در مجلس بود که نمونه‌ی آن در مواجهه با احمدی‌نژاد مشهود بود.

این کاندیدای جریان میانه‌روها دباره‌ی لیست صدای ملت در انتخابات مجلس گفت: ما در این فهرست ترکیبی از اصولگرایان و اصلاح‌طلبان را داریم که مستقل هستند. این افرادی که در لیست هستند سابقه‌ی نمایندگی و اجرایی دارند و ترکیب خوبی را تشکیل داده‌اند که شجاعت مطرح کردن مسائل را داشته باشند.

سیدجمال هادیان نیز در همین باره گفت: لیست صدای ملت لیستی متشکل از مجموعه‌ی پنج رکن است. چهار حزبی که تمایل داشتند در انتخابات فعال باشند و با این لیست همراهی داشتند رزومه‌ی بیش از صد نفر را در احزاب خود بررسی کردند و در نهایت آقای مطهری نیز این فهرست انتخاباتی را تهیه کرد.

آقای هادیان در پاسخ به منتقدان کنشگری‌های انتخاباتی از این جنس در این دوره‌ی انتخابات گفت: سوال بسیاری از جوانان این سوال را مطرح می‌کنند که چرا در انتخابات کاندیدا شدی؟! پاسخ این پرسش را این‌طور می‌دهم که به نظر شما چه راه دیگری وجود دارد؟ یا باید به خیابان‌‌ها رفت که باعث کشته‌شدن و کورشدن افراد می‌شود یا باید با صندوق رای قهر نکنیم که من دومی را ترجیح می‌دهم.

علی عباسپور با بیان اینکه «نماینده‌ها باید تبلور اراده‌ی مردم در مجلس هستند»، گفت: اگر نسبت به وضعیت موجود اقتصادی و سیاسی حرف داریم و آن را نمی‌پسندیم این نپسندیدن را باید به نحوی در رای‌گیری نشان دهیم. در نتیجه ضروری است افرادی را در مجلس بفرستیم تا راهی باز کنند و با این تفکرات که ناپسند است مقابله کنند و آن را تغییر دهند.

این نماینده‌ی ادوار مجلس گفت: با رای ندادن که چیزی عوض نمی‌شود. در نتیجه‌ی رای ندادن همان تفکر به مجلس خواهد رفت و همان مسیر گذشته را ادامه می‌دهد.

عباسپور با اشاره به ضرورت نظارت مجلس بر عملکرد دولت گفت: برای مثال در هنگام رای به وزرای پیشنهادی اینکه اگر به وزیر معرفی‌شده از سوی دولت رای ندهیم مصلحت کشور نیست حرف غلطی‌ست. هیچ مصلحتی بالاتر از منافع مردم و دفاع از حق مردم وجود ندارد. اگر رئیس‌جمهوری دقت نمی‌کند که افرادی با سواد و توانایی کافی معرفی کند نمایندگان مجلس باید با رای منفی جلوی او را بگیرند.

این کاندیدای جریان میانه‌روها با اشاره به یک نمونه از مخالفت خود با یکی از وزاری پیشنهادی احمدی‌نژاد که با همراهی مجلس هم همراه شد، گفت: وزارت جای آزمون و خطا نیست و باید افراد آشنا به مسائل را به مجلس معرفی کنیم. چنین افرادی باید به مجلس بروند تا افراد شایسته در راس مدیریت‌ها قرار بگیرند.

عباسپور با اشاره به انتخابات یازدهم اسفند گفت: باید نمایندگانی انتخاب کنیم که خودشان تخصصی فکر کنند و هم شجاعت طرح مسئله را داشته باشند و نگران دور آینده نباشند. اگر مردم به صحنه نیایند دوباره همین نوع افرادی که در حال حاضر در مجلس هستند به مجلس وارد خواهند شد. باید افرادی انتخاب شوند که در گذشته‌ی فعالیت آنها حتی برخورد قانونی با رئیس‌جمهور هم ثبت شده است.

سیدجمال هادیان در پاسخ به این سوال که «تجارب چندان مثبتی از رای به لیست‌هایی همچون لیست صدای ملت نداشتیم»، گفت: ممکن است چنین اتفاقی باز هم تکرار شود اما باید به دلایل آن فکر کنیم. اگر دنبال افرادی هستید که هر قول و وعده‌ای دادند را عملی کنند و آمال و آروزیتان چنین وضعیتی است باید بگویم که گشتیم نبود نگرد نیست.

آقای هادیان در توضیح این موضوع گفت: فرهنگ در ایران مانند یک فرش دستبافت زیباست اما تار و پود و گره‌های زیر این فرش «فرهنگ جاری» است که ماها هستیم. این فرهنگ عمومی دچار زوال همبستگی و گسست تار و پود شده است. به همین خاطر است که براساس آمارهای رسمی نزاع، متارکه، چاپلوسی، چاپلوس‌پروری و زیاد شده است.

به گفته‌ی این فعال فرهنگی میانه‌رو، فرهنگ یک گستره‌ی موسع است که بخش‌هایی از آن با مذهب و سیاست همپوشانی دارد. واقعیت این است که بافتار فرهنگ ما گسسته شده. وقتی با یک وزیر یا رئیس جمهور وعده‌ای می‌دهد و آن وعده را به سرانجامی نمی‌رساند برخوردی نمی‌شود دروغ عادی خواهد شد.

هادیان دربار‌ه‌ی راه‌حل خود برای اصلاح این وضعیت در صورت انتخاب شدن به عنوان نماینده‌ی مجلس گفت: طرحی با عنوان فرهنگ عمومی تدوین کرده‌ام که بر اساس آن می‌توان شرایط را بهبود بخشید.

او با بیان اینکه «پایداریچی‌ها من را به یاد دوران بعد از ابومسلم خراسانی می‌اندازند»، گفت: افکارشان مثل آنهایی است که گویی آیین جدیدی برایشان نازل شده در حالی که پیامبر برای اخلاق آمده بود و نه مناسک. ما از جنبه های قدرت نرم خود غفلت کردیم و به دنبال تنش زایی هستیم نه به دنبال مدارا در جهان.

هادیان در پایان این بخش از گفته‌های خود تاکید کرد: ما رای همه‌ی مردم از اقشار مختلف را می‌خواهیم و نه رای سازمانی. به قول آقای رئیسی «رای حلال» می‌خواهیم.



نیازمندی های اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *