رپورتاژ آگهی

اگر علاقه زیادی به پرورش و نگهداری از گیاهان آپارتمانی دارید، قبل از اینکه هر گیاهی را خریداری کنید به خصوص اگر به فکر خرید گیاه از گل فروشی آنلاین هستید و دسترسی به کارشناسان گل فروشی ندارید، حتماً تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. برخی از گیاهان در گروه گل‌های آپارتمانی سمی قرار دارند. بنابراین اگر در خانه خود فرزند کوچکی دارید یا حیوان خانگی نگهداری می‌کنید، قطعاً وجود چنین گلهای آپارتمانی ممکن است مسمومیت‌هایی را برای آن‌ها به همراه داشته باشد. اما دلیل مسمومیت برخی از گل‌های آپارتمانی چیست و کدام گل آپارتمانی سمی است؟ در این مطلب لیست کاملی از گل‌های آپارتمانی سمی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

کدام گل آپارتمانی سمی است

منظور از گیاهان سمی چیست؟

اجازه دهید در ابتدا در مورد این موضوع صحبت کنیم که چه تفاوتی بین گیاهان سمی و گیاهان غیر سمی وجود دارد. به‌طور کلی در گیاهان، سیستم‌های دفاعی مختلفی وجود دارد که آن‌ها را در برابر تنش‌های زیستی و غیر زیستی مقاوم می‌کند. به هر حال گیاهان ذاتاً موجودات وحشی هستند و برای بقا در دل طبیعت مجبور بوده‌اند یکسری مکانیسم‌های دفاعی همانند تولید ترکیبات سمی را در خود فعال نمایند. اگر چه اکنون ما گیاهان زیادی را اهلی کرده‌ایم ولی هنوز هم این مکانیسم‌های دفاعی در داخل گیاهان فعال هستند. برای مثال وجود ترکیباتی همانند آلکالوئیدها، گلیکوزیدها، ساپونین، اگزالات و تانن داخل گیاهان، باعث سمی شدن آن‌ها خواهد شد.

اما درجه مسمومیت گیاهان با یکدیگر متفاوت است. گاهی اوقات شما با لمس گیاه درگیر حساسیت‌های پوستی می‌شوید و گاهی با خوردن گیاه مشکلی همانند استفراغ یا تهوع برای شما اتفاق می‌افتد. اما خطر مرگ ناشی از گیاهان سمی نیز وجود دارد. این درجه از مسمومیت در داخل گیاهان وحشی که در دل طبیعت رشد می‌کنند، وجود دارد چون آن‌ها باید سیستم دفاعی خود را چندین برابر تقویت نمایند.

گلهای آپارتمانی سمی

گل‌های آپارتمانی سمی به طرق مختلف باعث ایجاد مسمومیت در انسان‌ها و حیوانات خانگی خواهند شد. برای مثال جویدن بخشی از برگ گیاه، تماس با شیرابه سمی، خوردن میوه یا ریشه گیاهان سمی یا حتی تماس با خاک و ریشه برخی از گیاهان، باعث مسمومیت می‌شود. در صورتی که می‌خواهید در خانه یا محل کار خود گیاه آپارتمانی نگهداری کنید، به خصوص اگر در خانه خود کودک دارید، باید بدانید چه گیاهانی در گروه گل‌های آپارتمانی سمی قرار گرفته‌اند:

1- گیاه پتوس

پتوس یکی از قوی‌ترین گیاهان اکسیژن ساز و تصفیه کننده هوا است که به دلیل داشتن حالت رونده، برای تزیین راه پله، طراحی لوستر سبز یا طراحی استند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. همه قسمت‌های این گیاه سمی هستند. بنابراین لمس کردن، جویدن و بلعیدن آن، باعث مسمومیت خواهد شد. علائم مسمومیت شامل ورم گلو، زبان، لب، حالت اسهال و استفراغ هستند.

2- گیاه فیلودندرون

این گیاه با برگ‌های قلبی کشیده، جذابیت زیادی پیدا کرده است و به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین گل‌های آپارتمانی شناخته می‌شود. اما وجود کریستال اگزالات کلسیم در داخل ساقه و برگ گیا، ،باعث شده که در گروه گیاهان سمی قرار گیرد. در صورت خوردن این قسمت‌ها یا تماس با شیره، مشکلاتی همانند سوزش و تورم گلو، اسهال، تهوع و مشکلات گوارشی اتفاق می‌افتد.

3- دیفن باخیا

تقریباً همه افراد در خانه خود دیفن باخیا را نگهداری می‌کنند. در واقع یک گیاه آپارتمانی با قدمت زیاد شناخته شده است. برگ‌های کشیده و بزرگ این گیاه که حالت ابلق دارند، زیبایی آن را چندین برابر کرده است. اما در تمامی قسمت‌های این گیاه بلورهای سمی اگزالات وجود دارد که در صورت تماس با برگ‌ها یا خوردن آن‌ها، مشکلاتی همانند ورم گلو و زبان، احساس سوزش و ترشح بزاق اتفاق می‌افتد. همچنین اگر کودکی برگ‌های دیفن باخیا را بخورد، لالی موقت برای او اتفاق می‌افتد.

4- سانسوریا

سانسوریا یکی از مقاوم‌ترین گیاهان آپارتمانی است و به خوبی می‌تواند تنش‌های محیطی را تحمل کند. این گیاه نیاز آبی کمی دارد؛ تصفیه کننده هوا استو سطح اکسیژن محیط را بالا می‌برد. لازم است بدانید که در بین گیاهان تصفیه‌کننده هوا، سانسوریا رتبه اول را به خود اختصاص داده است. اما در نگهداری از این گیاه، باید مراقب ساپونین موجود در تمامی قسمت‌های گیاه به خصوص در داخل خاک باشید. اگر این ماده وارد بدن انسان شود، تهوع، استفراغ و درد در قسمت فک و دهان را برای انسان به همراه خواهد داشت.

کدام گل آپارتمانی سمی است

5- سینگونیوم

حتی اگر به تازگی پرورش گیاهان آپارتمانی را شروع کرده‌اید، باز هم به راحتی می‌توانید سینگونیوم را در داخل خانه نگهداری کنید چون یک گیاه، سازگار کم توقع و سریع الرشد است. اما این نکته را در نظر داشته باشید که در تمامی قسمت‌های این گیاه، کریستال‌های اگزالات کلسیم وجود دارد. هر قسمت از گیاه که خورده شود یا اگر با شیره گیاه تماس داشته باشید، التهابات پوستی، تهوع، استفراغ، ورم دهان و زبان و همچنین افزایش بزاق اتفاق می‌افتد.

6- اسپاتی فیلوم

این گیاه مقاوم به کم نوری است. بنابراین در محیط‌های نیمه سایه به راحتی می‌توانید آن را نگهداری کنید. همچنین تصفیه کننده هوا است و ترکیبات مضر در داخل محیط را به راحتی جذب می‌کند. اما مراقب باشید که با برگ گیاه تماس نداشته باشید چون خوردن برگ یا تماس با شیره برگ‌ها، باعث می‌شود ترکیباتی شامل کریستال‌های اگزالات و آلکالوئید لیکورین، وارد بدن شما شود و در نتیجه مسمومیت برای شما اتفاق خواهد افتاد. علائم مسمومیت با این گیاه شامل کاهش شدید آب، کاهش اشتها اسهال و نارسای کلیه است. در نظر داشته باشید که سمیت گیاه اسپاتیفیلوم در حدی بالا است که می‌تواند باعث مرگ شما شود.

7- گیاه لیلیوم

متاسفانه گیاه لیلیوم به‌عنوان یکی از گل‌های آپارتمانی سمی کشنده شناخته شده است. بنابراین اگر کودکان ۲ تا ۳ سال دارید، بهتر است این گیاه را در داخل خانه خود نگه ندارید. کریستال‌های اگزالات در داخل گل و برگ گیاه به حدی بالا است که ابتدا تهوع و استفراغ و کاهش اشتها را به همراه می‌آورد و سپس باعث از کار افتادن کبد و مرگ خواهد شد.

8- زاموفیلیا

اغلب افرادی که در آپارتمان زندگی می‌کنند و از نور طبیعی بهره زیادی نمی‌برند، گیاه زاموفیلیا را در داخل خانه نگهداری می‌کنند. این گیاه می‌تواند در محیط‌های همانند سرویس بهداشتی و حمام دوام بیاورد و رشد ایده‌آلی داشته باشد. بنابراین در این محیط‌ها هم فضا را زیباتر خواهید کرد و هم به تصفیه هوا کمک می‌کنید. اما این گیاه دارای کریستال‌های کلسیم اگزالات است که در صورت خوردن یا لمس شیره، باعث التهاب‌های پوستی خواهد شد.

9- گیاه سیکاس

اگر دوست دارید طراحی دکوراسیون لاکچری را با استفاده از گیاهان انجام دهید، سیکاس یک گیاه بسیار مناسبی است. ولی این نکته را در نظر داشته باشید که در تمامی قسمت‌های این گیاه، ماده سمی به نام سیکاسین وجود دارد که منجر به استفراغ، اسهال و سرگیجه می‌شود. اگر دوز این ماده در بدن شما بالا برود، نارسایی کلیه و در نتیجه مرگ را به همراه می‌آورد. با توجه به درجه مسمومیت این گیاه، به هیچ عنوان نگهداری از آن را در خانه‌هایی که کودکان و حیوانات خانگی وجود دارند، توصیه نمی‌کنیم.

10- گیاه برگ انجیری

این گیاه به دلیل فرم برگ‌ها، تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی دکوراسیون داخلی دارد چون شیارهای عمیقی در برگ‌ها وجود دارد. اما جالب است بدانید در داخل همین برگ‌ها، ترکیب اگزالیک یافته شده است که باعث ورم گلو، ایجاد تاول‌هایی در داخل مری، استفراغ و علائم گوارشی خواهد شد.

11- گیاه آنتوریوم

اگر مجذوب زیبایی خاص و منحصر به فرد گیاه آنتوریوم شده‌اید، بد نیست بدانید که وجود کریستال کلسیم اگزالات در داخل گیاه، باعث شده است برگ‌های آن حالت سمی داشته باشند و اگر بیش از اندازه برگ‌های گیاه خورده شود، مسمومیت به حدی بالا می‌رود که منجر به مرگ خواهد شد. بنابراین اگر در خانه خود کودکی دارید، باید گیاه را دور از دسترس او قرار دهید.

کدام گل آپارتمانی سمی است

12- گیاه آگلونما

آگلونما نیز یکی از گیاهان تصفیه کننده هوا شناخته شده است که در رنگ‌های مختلف شامل صورتی، سفید، بلک و ابلق دیده می‌شود. اما این گیاه در برگ‌های خورد کریستال کلسیم اگزالات دارد که در صورت مصرف برگ‌ها، علائم گوارشی شامل نفخ، اسهال، استفراغ، ورم گلو و خارش اتفاق می‌افتد.

کلام آخر

به‌طور کلی نوع و میزان ترکیبات سمی در داخل گیاهان، علائم مسمومیت متفاوتی را برای انسان به همراه دارند و همانگونه که متوجه شدید، گاهی اوقات این ترکیبات می‌تواند منجر به مرگ انسان شود. به همین دلیل اغلب مجموعه‌هایی که گل فروشی آنلاین را نیز راه‌اندازی کرده‌اند، مشخصات کامل گیاهان را در اختیار کاربران قرار داده‌اند تا بدانید کدام گیاهان آپارتمانی سمی هستند و سپس برای خرید، با احتیاط بیشتری عمل کنید.

انتهای پیام



نیازمندی های اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *