منصور حقیقت پور کاندیدای جریان میانه‌رو در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: صاحبان ان‌قلت به جمهوریت نظام در حال حاضر در قدرت هستند. نهادهای قدرت کشور در اختیار آنهاست. نهادهای تولید ثروت هم همینطور، در راس نهادهای تولید ثروت چه کسانی هستند و به کدام جریان سیاسی نزدیک هستند؟! .

آقای حقیقت‌پور در گفت‌وگو با انصاف نیوز گفت: فضای انتخابات فضای سردی است و بسیاری از سران جریان‌های معتدل را حذف کردند. برای مثال ۱۵۰ نفر از نمایندگان ادوار مجلس رد صلاحیت شده‌اند. تفاهمی بین نیروهای سیاسی ممکن است شکل گرفته باشد اما این به معنای ائتلاف نیست.

او در ادامه گفت: افراد زیادی باقی نمانده‌اند و بیشتر کاندیداهای این جریان را رد صلاحیت کردند. آنچه رخ داده تفاهم برای دادن لیست در چند نقطه است که با ترکیبی غیرقابل پیش‌بینی هم خواهد بود.

این کاندیدای جریان میانه‌روها در انتخابات درباره‌ی تردیدها پیرامون اثرگذاری فراکسیون اقلیت میانه‌روها در مجلس آینده گفت: حتما اثرگذار خواهد بود. یک نفر هم می‌تواند حرف مردم را بزند و حضور آن یک نفر هم مغتنم است.

او با انتقاد از مجلس یازدهم گفت: فضای سیاسی مجلس می‌باید سه ضلعی و یا دو ضلعی باشد. اما مجلس موجود در وضعیتی است که برای مثال فردی را به ریاست جمهوری دعوت کرده و بعد هم پشیمان می‌شوند. چه اقلیت و چه اکثریت مجلس اگر سخنگوی مردم و زبان و چشم و گوش آنها باشند اتفاقات خیلی مهمی رخ خواهد داد. بنده هم با این هدف وارد صحنه شده‌ام شدم تا بتوانم زبان مردم باشم.

حقیقت‌پور با تاکید بر اینکه معنای مجلس مستقل مجلسی در تضاد با دولت نیست، گفت: مجلس می‌باید عقلانیت‌پایه باشد و اقدامات صحیح دولت را تایید و با اقدامات ناصحیح هم مخالفت کند. چنین مجلسی یک مجلس زنده خواهد بود. مجلسی که بخواهد وکیل الدوله یا وکیل جاهای دیگری به جز مردم باشد نمی‌تواند درد مردم را دوا کند.

این نماینده‌ی میانه‌رو ادوار مجلس در پاسخ به این سوال که آیا بین افراد تاییدصلاحیت‌شده کاندیداهایی با این ویژگی‌ها هست، گفت: بله، افرادی مثل علی مطهری و مسعود پزشکیان و بعضی دیگر در کاندیداهای تایید‌صلاحیت‌شده هستند که می‌توانند صدای مردم باشند. و حضور آنها در مجلس آینده به نفع مردم و مغتنم است.

حقیقت‌پور درباره‌ی دلایل سرد بودن فضای انتخابات گفت: این موضوع را تک عاملی نمی‌بینم. اقدامات دولت و دستگاه‌های اجرایی می تواند یکی از عوامل ایجاد این فضا باشد. مشکلات ساختاری انتخابات و نوع نگاه خاصی که دستگاه‌های نظارتی در بررسی صلاحیت‌ها دارند دلیل دیگر است که می‌تواند بر فضای انتخابات موثر باشد.

او دلیل دیگر را افول جایگاه مجلس دانست و گفت: مجلس از آن منزلتی که امام در نظر گرفته بود فاصله گرفته است. چندین مرکز قانونگذاری وجود دارد و مجلس دیگر در راس امور قرار ندارد. برای مثال شوراهای عالی و شورای سران سه قوه قانون‌گذاری می‌کنند و مجلس در جریان این تصمیمات نیست. نظرات رئیس مجلس در این جلسات نظر مجلس نیست. قاعدتا او در جلساتی که فی البداهه تصمیم‌گیری می‌شود نمی‌تواند منعکس‌کننده‌ی نظر مجلس باشد. نظر مجلس وقتی گرفته می‌شود که مصوبه صادر کند.

حقیقت‌پور درباره‌ی‌ مثال‌های این نوع تصمیم‌ها گفت: برای فروش اموال دولتی یا واردارت خودرو یا تصمیم‌گیری درباره‌ی انرژی مجلس در جریان قرار ندارد. مردم این وضعیت را می‌بینند که نمایندگانشان در مجلس در راس امور نیستند. در کنار این موارد، دلسردی مردم از وضعیت اقتصادی و تبلیغات منفی بنگاه‌های خبری خارج از کشور و عدم احساس اثربخشی آرا هم اثرگذار بوده‌است.



نیازمندی های اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *