سایت وقایع استان (اراک) نوشت: «میوه و سبزیجات از جمله مواد غذایی هستند که ویتامین ها را در بدن انسان تامین می کنند متاسفانه افزایش قیمت این محصولات در این روزها باعث شده بسیاری از خانواده برای تامین این بخش از نیاز غذایی خود با مشکل مواجه شوند.

به گفته فعالان این حوزه صادرات میوه، کم آبی، اجاره بهای سنگین و اخیرا نیز افزایش هزینه حمل بار از جمله عواملی است که بر افزایش قیمت میوه در روزهای اخیر تاثیرگذار بوده است.

به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و تره بار اراک، قیمت میوه طی یک هفته اخیر با افزایش ۵۰ درصدی روبرو بوده است‌.

علی نوروزی در گفت و گو با وقایع استان، اشاره می کند: افزایش قیمت حمل بار دلیل اصلی افزایش ناگهانی قیمت‌ میوه در بازار است.

او ادامه می دهد: بار میوه روی زمین مانده و در حال خراب شدن است از طرف مقابل وقتی تولیدکنندگان میوه و صیفی جات به باربری ها مراجعه می کنند بهشان گفته می شود که کامیونی برای حمل محصولات به شهرها نیست.

رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و تره بار اراک می گوید: فعلا ماشین‌های سبک مانند نیسان فعالیت دارند که بار کمتری را با هزینه بالاتری می آورند، کرایه این ماشین ها که قبلاً حدود ۵ تا ۱۰ میلیون تومان بود، اکنون به حدود ۲۰ میلیون تومان رسیده است، امیدواریم با حل این مشکل در چند روز آینده شاهد کاهش قیمت ها تا حد طبیعی باشیم.

نوروزی توضیح می دهد: با وجود فراوانی میوه تحت تاثیر افزایش قیمت حمل بار، قیمت میوه و صیفی جاتی که در حالت معمول روند کاهشی داشته، دچار نوسان شده است.

سرپرست اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار اراک نیز دراینباره می گوید: چند روز است که بازار تره‌بار و میوه‌فروشی‌ها دچار مشکل شده‌اند، به طوری که میوه به جای کامیون‌های بزرگ با نیسان‌هایی که حجم شان کافی نیست جابجا می شود.

محمدی همچنین به کاهش قدرت خرید مردم اشاره کرده و می‌گوید: قیمت‌ها بسیار بالا رفته است، به طوری که تنها افرادی با توان مالی بالا توان خرید میوه‌های درجه یک را دارند و بقیه یا باید میوه با کیفیت پایین‌ تهیه کنند بعضا نیز اصلا توان خرید میوه را ندارند.

او صادارات را یکی دیگر از دلایل گرانی میوه عنوان کرده و می گوید: صادرات باید محدودتر شود تا مردم بتوانند میوه و سبزیجات را با قیمت مناسب خریداری کنند.

سرپرست اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار اراک در ادامه به مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود آب اشاره می‌کند، که باعث کاهش کشت سبزیجات در زمین های اطراف اراک مثل سنجان شده و سبزیجات از قم و دزفول به استان می آید که در نتیجه با قیمت‌های بسیار بالا عرضه می شوند.

محمدی خاطرنشان می کند: از طرف مقابل فروشندگان نیزتوان پرداخت مالیات‌ و اجاره بهای سنگین را ندارند و بسیاری از کاسبان مجبور به جمع‌آوری و ابطال مجوزهای خود شده‌اند.

او همچنین درباره بازارچه‌های جدید شهرداری و نحوه فعالیت آن‌ها صحبت می‌کند و معتقد است که این بازارچه‌ها نمی‌توانند قیمت‌ها را کاهش دهند، زیرا با بازارهای سنتی و اعضای اتحادیه تفاوتی ندارند و نمی‌توانند ارزان‌تر عرضه کنند.

سرپرست اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار اراک می گوید: مقرر شده بود با هماهنگی اتحادیه افرادی که بارشان را مستقیم و با هزینه کمتری از سر زمین می آورند برای فعالیت در بازارچه های میوه و تره بار به شهرداری معرفی شوند تا محصولات با قیمت کمتری به مردم عرضه شود اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد و بازارچه ها بدون هماهنگی اتحادیه فعالیتشان را آغاز کردند و از آن جا که فعالان این بازارچه نیز مانند دیگر فروشندگان بارشان را از میدان تهیه می کنند در نتیجه در قیمت محصولات هیچ تفاوتی نخواهد بود.

او تأکید می‌کند که در شرایط اقتصادی حاضر کسب‌وکارهای محلی در وضعیت سختی قرار دارند و باید حمایت شوند، زیرا مالیات‌ها و هزینه‌های جاری و اجاره بهای مغازه بسیار بالا است و این وضعیت بر معیشت آنان تأثیر منفی گذاشته است.»

انتهای پیام



نیازمندی های اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *