سرویس مجله، انصاف نیوز: محمدعلی دلنواز، موسیقیدان بلوچ و از مطرحترین موسیقیسازان حال بلوچستان، به بهرهبرداری بیاجازه سریال نون خ از قطعه موسیقی ساخته خود اعتراض کرد.
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، آقای دلنواز این اقدام دستاندرکاران سریال نون خ را «یکی از تاسفبارترین تراژدیهای زندگی هنری خود» خوانده و به «سرقت و تاراج» دسترنج هنری خودش و گروه «آدینک» اعتراض کرده است.
این موسیقیدان بلوچ در صفحه اینستاگرام خود نوشته است: «پس از سالها فعالیت در حوزه موسیقی، روزهای گذشته با یکی از تاسفبارترین تراژدیهای زندگی هنری خود مواجه شدهام و آن اینکه توسط یک سریال تلویزیونی بهنام نون خ به کارگردانی آقای سعید آقاخانی و با تهیهکنندگی آقای مهدی فرجی یکی از ساختههای بنده بهنام بهار با آهنگسازی، تنظیم و نوازندگی اینجانب محمدعلی دلنواز (محمدحسنی) و با خوانندگی باسط ضرابی، شعر یوسف بلوچ پسابندری و با همنوازی گروه آدینک به سرپرستی بنده، در سریال نون خ به سرقت و تاراج برده شده، به نحوی که نسخه کپی این اثر آن هم بدون کسب اجازه از خالق و صاحب اثر در قسمت هشتم سریال نون خ فصل پنجم از دقیقه ۲۵ تا دقیقه ۲۹ بهعنوان تم اصلی گنجانده شده بهگونهای که در تیتراژ سریال هیچ نامی از صاحب اثر و نوازندگان گروه آدینک، برده نشده.»
جالب اینجاست که آقای دلنواز با وجود تکدر خاطر، باز هم روحیه میهماننوازی بلوچها را به رخ کشیده و از سازندگان سریال نون خ بابت توجه به این ناحیه از ایران تشکر کرده است. او که متن اعتراضیاش را همراه با بریدهای از سریال منشر کرده، نوشته است: «اینجانب محمدعلی دلنواز بهعنوان بخشی از هویت فرهنگی و هنری جغرافیای خود، ضمن [اعلام] مراتب خرسندی و سپاس از توجه نون خ به بلوچستان، عمل غیرحرفهای دستاندرکاران سریال نون خ را برای این سرقت هنری مذمت نموده و از سینماگران و هنرمندان کشور درخواست ورود به این موضوع و حمایت و همراهی جهت برقرای عدالت و انصاف برای به تاراج رفتن حاصل دسترنج زندگی هنری خود مینمایم…»
دلنواز زیر نوشته خود نزدیک به 40 نفر را اعم از عوامل سریال نون خ، سینماگران و فعالان اجتماعی بلوچ، تگ کرده است. همچنین در یک استوری، روی تصویری از تیتراژ نون خ که موسیقسازهای این سریال را معرفی کرده، رامین وطننیا را که به عنوان آهنگساز اثر معرفی شده خطاب قرار داده و خواهان پاسخگویی او و تهیهکننده و کارگردان نون خ شده است.
محمدعلی دلنواز از معدود بازماندگان سنت موسیقی بلوچی است که تلاش کرده برخی از آواها و نواهای بومی و رو به فراموشی بلوچستان را به روزرسانی و بازسازی کند. او در نواختن ساز اختصاصی بلوچستان «بنچو» نیز مهارتی قابل توجه دارد.
انتهای پیام